Veel gestelde vragen


 1. Hoelang duurt een eigen BV opstarten?
  Als het nodig is en als alles meezit, kan een eigen BV opstarten binnen een week worden geregeld.

 2. Waarom moet mijn handtekening worden gelegaliseerd als ik kies voor oprichten bij volmacht?
  Om misbruik en fraude te voorkomen, conform de wettelijke identificatieplicht.

 3. Ik heb al een BV, kan ik mijn € 18.000,-- startkapitaal weer terughalen?
  Ja, ook voor bestaande BV' s is het minimumkapitaal afgeschaft, via een statutenwijziging kunnen we het geplaatste kapitaal terugbrengen tot € 1,-- het vrijkomende bedrag kunt u terughalen naar privé of verrekenen met de rekening courantschuld tussen u en de BV.

 4. Hoe zit het met het nieuwe rechtspersonenrecht?
  De invoering van het wetsvoorstel m.b.t. het nieuwe rechtspersonenrecht is geheel van de baan. Daarvoor in de plaats is de Flex-BV-wetgeving ingevoerd per 1 oktober 2012.

 5. Zit het aandeelhoudersregister bij de prijs inbegrepen?
  Jazeker, u ontvangt van ons een keurig bijgewerkt aandeelhoudersregister.

 6. Verzorgt BV Online ook de inschrijving in het handelsregister?
  Ja, wij regelen dit voor u, u ontvangt via ons het eerste uittreksel handelsregister.

 7. Hoe zit het nu met de Flex BV ?
  Deze is in 2012 ingevoerd. Het is nu eenvoudiger en goedkoper om een BV op te richten. Er is geen minimumkapitaal van € 18.000,-- meer nodig. Daar staat wel een verscherpte bestuurdersaansprakelijkheid tegenover.

 8. Ik heb gehoord dat een verklaring van geen bezwaar afgegeven door Justitie niet meer nodig is?
  Dit is juist, een verklaring van geen bezwaar van Justitie is niet meer nodig voor het oprichten van een BV.

 9. Ik heb geen zin om informatie dubbel in te vullen.
  Dat is inderdaad zonde van uw tijd, wat ons betreft hoeft u eenmaal op onze vragenlijst ingevulde informatie niet nogmaals toe te zenden.

 10. Worden mijn gegevens in vertrouwen behandeld?
  We gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. U maakt bijvoorbeeld eerst een inlogaccount aan, zodat u uw gegevens in onze afgeschermde omgeving kunt invullen. Wanneer u de gegevens aan ons verstuurd, sturen wij u direct een kopie. Zo weet u precies wat u aan ons verstuurd heeft. Daarnaast staan wij als notariskantoor voor een kwalitatief hoogwaardige afhandeling en hebben wij de vertrouwensbeginsels van ons beroep hoog in het vaandel.

 11. Wie zit er achter BV Online?
  BV Online is een onderdeel van Notarispraktijk Interwaert in Hardinxveld-Giessendam. Met onze ervaren medewerkers zijn wij een kantoor dat staat voor kwaliteit, klantvriendelijkheid en een gedegen afhandeling van al uw zaken. Vanuit deze denkwijze hebben wij BV Online gelanceerd, zodat het oprichten van uw BV nu makkelijker is dan ooit tevoren. Uiteraard werken wij landelijk.

 12. Kost het invullen en versturen van mijn gegevens geld?
  Nee, het invullen en naar ons versturen kost geen geld. U kunt dus uw gegevens opsturen, waarmee u ons opdracht geeft om de conceptakte gereed te maken, zodat wij direct voor u aan de slag kunnen en alles zo snel mogelijk geregeld is.

 13. Moet ik de oprichtingsakte persoonlijk komen tekenen?
  Uiteraard bent u altijd welkom op ons centraal in het land aan de A-15 gelegen kantoor aan de Peulenstraat 151 in Hardinxveld-Giessendam. Wij nemen dan de oprichtingsakte met u door en beantwoorden uw eventuele vragen.
  Als u echter geen tijd heeft of om welke andere reden ook niet persoonlijk kan langskomen, dan verzorgen wij voor u een volmacht waarmee vervolgens een van de medewerkers van ons kantoor de oprichtingsakte namens u kan ondertekenen. Wij vragen in dat geval wel van u dat u de volmacht laat legaliseren bij een notariskantoor bij u in de buurt (wij moeten namelijk zeker weten dat de juiste persoon de volmacht heeft getekend). Het kan zijn dat het desbetreffende kantoor voor deze legalisatie kosten in rekening brengt (tussen € 10,-- en € 50,--). Vraag hiervoor altijd een factuur voor de administratie van de BV.

 14. Wat is de rol van het Ministerie van Justitie?
  Die is er niet meer aangezien de verklaring van geen bezwaar is afgeschaft. Dit staat uiteraard los van de rol van Justitie in geval van misbruik van BV 's.

 15. Hoe zit het met het benodigde startkapitaal?
  Om een BV op te kunnen richten is een startkapitaal nodig van minimaal € 1,--. U dient dit geld storten op een bankrekening op naam van de BV (in oprichting). De bankrekening kan ook na het oprichten van de BV geopend worden. Uiteraard kan er ook meer geld in de BV gestort worden. Dit zal doorgaans ook nodig zijn aangezien de BV ook rekeningen moet kunnen betalen en werkkapitaal nodig heeft.
  Het kapitaal kan ook bestaan uit goederen die u in de BV wil inbrengen. Dit kunnen zijn een pand, machines, voorraden of een auto. In dit geval moet er door de directie/oprichter wel een verklaring worden gemaakt over de waarde van de ingebrachte goederen. Ook moet er een separate inbrengakte door ons worden opgemaakt.

 16. Waarom zou ik een BV willen hebben?
  Een BV is een populaire ondernemingsvorm. U kunt er zakelijk risico mee afschermen van uw privébezit, mits u als directeur/aandeelhouder geen misbruik van de BV structuur maakt. Gaat uw BV failliet doordat de debiteuren niet kunnen betalen, dan valt de directie doorgaans niets te verwijten. Haalt u de BV eerst zelf helemaal leeg om vervolgens een heel leger schuldeisers achter te laten, dan zal er doorgaans sprake zijn van privéaansprakelijkheid.
  De BV vorm kan zeker fiscale voordelen hebben. Wij raden u aan altijd vooraf met uw boekhouder of accountant te bespreken of deze voordelen ook voor u gelden. Ook voor de latere verkoopbaarheid van uw bedrijf is de BV structuur vaak de aangewezen rechtsvorm.

 17. Waar vind ik meer algemene informatie over BV's?
  Wanneer u meer algemene informatie over besloten vennootschappen wilt, verwijzen wij u graag door naar onze kantoorwebsite.

 18. Kan ik ook een aandelenoverdracht doen?
  Het overdragen van aandelen is niet mogelijk via BV Online, maar wel via onze algemene website. Klik hier om naar onze website te gaan en vul daar de 'vragenlijst voor een aandelenoverdracht' in.

 19. Hoe kom ik aan een BTW nummer?
  Op de website van de Belastingdienst kunt u het formulier voor startende onderneming downloaden en invullen, u krijgt dan door de Belastingdienst een BTW nummer toegewezen. Dit nummer moet u vermelden op alle uitingen van uw BV zoals bijvoorbeeld facturen.


BV Online

Peulenstraat 151
3371 AL Hardinxveld Giessendam
T (0184) 61 29 33
F (0184) 61 20 26
info@bvonline.nl